Variant Mini
© 2017 EgJo
Reis verslagen EgJo
 

Reisverslag AndalusiŽ - Bretagne 16-05-2016 tot 23-07-2016
Week 8
 
Maandag 4 juli 2016 (Nederland)
Het weer is slecht. Het wil maar niet zomeren. We besluiten maar om naar huis te gaan, want we rijden nu van camping of camperplaats naar camping of camperplaats en doen niets dan binnen in de camper zitten omdat het weer te slecht is. Dit is niet de bedoeling van de vakantie, dus besluiten we maar om naar huis te gaan, dan kunnen we als het weer beter en stabieler wordt altijd nog weer weg gaan. Aldus besloten, rijden we naar huis. Na enkele dagen thuis te zijn geweest bleek de weersvoorspelling voor de komende dagen goed te zijn.
De camper stond nog ingepakt en we konden zo weer vertrekken. Alleen onze oudste kleindochter (13 jr) wilde niet hebben dat we weer weg gingen, want ze had ons al zo gemist. Ze zei: 'Als jullie weer weg gaan, dan GA IK MEE!!"....Tja en dan zeuren bij Opa...."Opa mag ik mee??...ah toe ???  Opa"
Dan is dus het resultaat...ja ja je mag mee  
(Zij had al vrij van school en de andere kinderen nog niet)

We hebben besloten om nog 14 dagen met haar naar het Noorden van Duitsland te gaan en wel naar de omgeving van de Lüneburgerheide en mogelijk nog doorrijden  naar de Oostzee.

We zijn donderdag 7 juli 2016 's morgens vertrokken en rijden binnendoor naar Diepholz waar we op een mooie camperplaats gaan overnachten.
We zijn 's middags nog lekker even het stadje Diepholz ingelopen. Het is een leuk stadje om zo te bekijken. (zie onderstaande foto's)
Vrijdag 8 juli 2016 (Duitsland)
We zijn weer verder gereden en komen aan in Bergen. In Bergen is een hele mooie camperplaats in de buurt van het gemeentehuis aan de rand van een park.
Op deze camperplaats blijven we het weekend
Zaterdag 9  juli 2016 (Duitsland)
We zijn vandag naar het voormalige concentratiekamp Bergen-Belsen gereden. 
Hier liggen ook Anne en Margot Frank begraven. Van het kamp is niet veel meer te zien. Er staan alleen nog enkele funderingen van barakken. Wel zijn de diverse massagraven te zien. Dat is wel heel indrukwekkend. Het zijn lange heuvels in het landschap, met daarop gedenkstenen met de tekst "Hier liggen 1500 mensen begraven"of "Hier liggen 1000 mensen begraven" of 800.
Er zijn hier meer dan 70.000 mensen omgekomen.
Er wordt aan het begin van het kamp bij de ingang in een soort museumgebouw diverse dingen tentoongesteld en er zijn vele foto te zien. Ook laat men hier een film draaien die de bevrijding van het kamp laat zien en dan zie je ook de grote hoeveelheid lijken die naar de massagraven worden gebracht, ja soms zoveel dat het met een schofel moet gebeuren.
Deze film is heel indrukwekkend. Wat een vreselijke misdaden zijn er toen begaan.
Van de plekken waar de barakken hebben gestaan zijn er nog enkele te zien
Van deze massagraven zijn er meerdere
Maandag 11 juli 2016 (Duitsland)
Vandaag zijn we naar de plaats Lüneburg geweest. Een mooie plaats om te bezichtigen.
Het is zeer indrukwekkend om te zien wat hier gebeurd is. Laten we zorgen dat dit nooit weer kan gebeuren!
Na de bezichtinging zijn we doorgereden naar Scharnebeck waar we een camperplaats vonden dicht bij een scheepslift.
Dit is een scheepslift in een zijkanaal van de Elbe waar de schepen in varen en dan 38 meter omhoog worden gebracht om weer verder te varen.
Dinsdag 12 juli 2016 (Duitsland)
We rijden naar een mooie camperplaats direct aan de Elbe, genaamd Auf dem Deich in Hohnstorf. De plaats was heel mooi, alleen het weer werkte niet mee. We keken direct op de Elbe, maar we hadden veel regen.
Woensdag 13 juli 2017 (Duitsland)
Ook vandaag blijven we nog op deze camperplaats aan de Elbe staan.
'S morgens scheen het zonnetje mooi, maar 's middag begon het weer te onweren en hard te regen.
Donderdag 14 juli 2016 (Duitsland)
We hebben besloten om weer richting huis te gaan omdat het weer niet mee werkte. Maar omdat onze kleindochter een nieuwe bikini had gekocht en ze steeds graag wilde zwemmen zijn, tot verassing van haar, naar Tecklenburg gereden en zijn naar de camping Regenbogen gegaan. Op deze camping zijn we in het verleden al vaker met onze kleinkinderen geweest. Ze hebben hier een mooi verwarmt binnen zwembad met een water glijbaan en ook een groot buitenbad met een waterglijbaan.
Dus voor kinderen ideaal.
Op deze camping zijn we gebleven tot 18 juli 2016 en daarna weer naar huis gereden.