Variant Mini
© 2017 EgJo
Reis verslagen EgJo
 

Reisverslag AndalusiŽ - Bretagne 16-05-2016 tot 23-07-2016
week 5
Maandag 13 juni 2016 (Spanje)
We gaan vandaag in de richting van Saint Jean de Luz in Frankrijk. Saint Jean de Luz is de grens overgang tussen Spanje en Frankrijk. Toen we Baskenland doorreden was het nog mooi weer, maar in de Pyreneeën, dicht bij Frankrijk, begon het te regenen. Het was de eerste regen die we na weken van mooi en warm weer in Spanje, kregen. De temperatuur zakte ook behoorlijk, ja het werd zelf koud. Tijdens de warmte waren de ruitenwissers vast aan de voorruit geplakt, het wisserblad scheurde spontaan af, waardoor we haast niets meer zagen tijden de regenbui. Dus stoppen bij het eerste de beste tankstation en nieuwe ruitenwissers kopen. Hé hé dat was een opluchting weer goed zicht. Het bleef de hele dag verder regenen. Om 14:30 uur komen we aan op camping Itsas Mendi in Saint Jean de Luz.
De mooie weg door Baskenland
Dinsdag 14 juni 2016 (Frankrijk)
We dachten dat Frankrijk minder warm was als Spanje, en dat is ook zo maar het temeratuursverschil is wel hel groot. Spanje 35 graden en meer, Frankrijk nog geen 20 graden en regen. Vanwege de aanhoudende regen vertrekken we weer van de camping in Saint Jean de Luz. We willen omhoog langs de Franse kust naar Bretage, maar omdat de weersvooruitzichten slecht zijn, kou en veel regen, besluiten we om het binnenland van Frankrijk in te gaan en rijden vandaag richting de Dordogne. Om 14:15 uur komen we aan op een mooie camperplaats in Marmande.
Woensdag 15 juni 2016 (Frankrijk)
We zijn 's morgens voor het vertrek nog even het plaatsje Marmande ingelopen, maar daar was niet veel te zien en te beleven, dus zijn we maar we terug naar de camper gelopen en vertrokken om verder richting de Dordogne te gaan. Maar het bleef regenen. Om 13:00 uur komen we aan op camping Les Acacias in de plaats Salat la Cenéda. Waar we weer enkele dagen blijven om het mooie plaatsje Sarlat te gaan bekijken.
Vrijdag 17 juni 2016 (Frankrijk)
We vertrekken weer om 10:15 uur en omdat het weer in de Dordogne hetzelfde is als langs de kust van Frankrijk, rijden we weer richting Bretagne waar we eigenlijk ook naar toe wilden.
In de namiddag komen we om 17:00 uur aan op een camperplaats in Saites. Omdat in Saites verder geen bezienswaardigheden heeft, hebben we hier alleen maar overnacht.
Zaterdag 18 juni 2016 (Frankrijk)
Na een goede nachtrust zijn we om 09:30 uuir weer verder gereden en komen om 14:00 uur aan op camping La Tabadiére in La Plaine sur Mer. Hier blijven we tot maandag.
    Een roodborstje kwam bij ons  op bezoek.