Variant Mini
© 2017 EgJo
Reis verslagen EgJo
Reisverslag Spanje-Algarve 01-06-2015 tot 15-07-2015 week 6
 

Maandag 6 juli 2015 (Frankrijk)
Vandaag gaan we verder in de richting van Vierzon. We hebben een hele mooie route gereden door de Loire. We kwamen onderweg langs veel mooie kastelen, waar de streek de Loire om bekend is.
Dinsdag 7 juli 2015 (Frankrijk)
We zijn om 09:15 uur weer vertrokken van deze camperplaats, we gaan nu richting Orleans. We rijden vandaag niet zo heel veel omdat we naar een camperplaats aan de Seine willen.
We reden vandaag nog een stuk door de Loire en zagen nog weer mooie kastelen. Van de Loire reden we de Marne binnen en komen dan ook in de buurt van de Seine. We laten Parijs letterlijk links liggen en komen om 13:15 uur aan op de camperplaats in Bray sur Seine.
Een leuke kleine plaats, waar de camperplaats direct aan het water ligt en Nonjah en Milou weer lekker konden zwemmen en ik de route weer kon bekijken voor morgen.
Woensdag 8 juli 2015 (Frankrijk)
We gaan vandaag naar een camperplaats in de Champagne. Volgens de gegevens is dit een kleine camperplaats bij een wijnboer. Er kunnen 6 campers staan. Er is stroom en je kunt de watertank vullen, de WC legen en de vuilwatertank lozen. Dus alles is bij de hand. Je kunt hier ook de champagne proeven en kopen, ja zelfs gekoeld bij je camper laten brengen. De camperplaats kost 5 euro en WiFi kost 2 euro, dus het is geen dure camperplaats voor hetgeen geboden wordt.
Ik mocht hier niet plassen
We rijden ook nog over de weg die ook door de geallieerde legers zijn gebruikt tijdens hun opmars bij de bevrijding van de 2e WO. Dit is te zien aan de kilometerpaaltjes die aan de kant van de weg staan.
De Champage is een mooie streek om door te rijden links van de weg veel korenvelden en rechts de druiven
Donderdag 9 juli 2015 (Frankrijk)
We zijn weer vertrokken bij de champagneboer en rijden vandaag naar de plaats Revin, waar we op een camping gaan staan aan de rivier de Meuse
We rijden weer mooie wegen door eindeloze graanvleden. We komen ook in de omgeving waar in de 1e Wereld Oorlog het front was. We komen onderweg langs het mooie monument van Ferme de Navarin. Dit is een gedenkmonument aan de gesneuvelde soldaten van de107 Franse en Geallieerde divisies die aan het front in de Champagne vochten. De 3 gebeeldhouwde mannen staan in aanval-houding.
 
Het monument met van links naar rechts, Quentin Rooseveld, luitenant bij de luchtmacht, (de zoon van de latere President Rooseveld van Amerika), Generaal Gouraud, bevelhebber van het IV leger en de broer van de beeldhouwer, gesneuveld bij Moulin de Laffaux (Aisne)
Daarna rijden we de Franse Ardennen binnen en rijden dan een hele mooie route, de D3 door deze Ardennen. Het gaat heuvel op heuvel af, soms met 12 % naar beneden of omhoog. Een echt schitterende route door de Ardennen. Om 13:00 uur komen we aan op camping Municipal Les Bateaux in Revin aan de Meuse, waar we tot maandag blijven.
Het prikkeldraad en de loopgraven zijn hier nog goed te zien

Om 15:00 uur kwamen we aan op Car Park les Montils in het plaatsje Les Montils. Dit is een camperplaats welke is afgesloten met een slagboom. Je moet met de creditcard 9 euro betalen en dan gaat de boom omhoog en kun je het park oprijden. Toen we kwamen was er 1 camper, maar die ging net weg. Dus wij waren er alleen. Maar tijdens de middag kwamen en nog 3 andere campers bij. Er stond een camper dicht bij ons en dat was een Belg met 3 dochters. Deze meisjes vonden onze hondjes zo lief dat ze telkens even bij ons kwamen om de hondjes te aaien. Toen ze naar bed moesten zeiden ze: “Tot morgen hondjes”. Maar helaas wij waren de volgende morgen al weer weg voordat zij wakker waren.