Variant Mini
2017 EgJo
Reis verslagen EgJo
Reisverslag Midden Portugal en Witte dorpenroute Spanje
7-06-2019 tot 11-07-2019 week 4
 

6652 km
 
 
 
Maandag 1-7-2019
Na een heerlijk ontspannen weekend vertrekken we weer en rijden sommige stukken langs de kust, maar ook gedeelten door het achterland naar het plaatse El Campello. In El Campello bevindt zich de camperplaats Area 7. Dit is een vrij nieuwe camperplaats met en zeer vriendelijke eigenaar die ook daar woont. Hij spreekt zeer goed Engels en alles is goed voor elkaar. Stroom, douches, toiletten enz. en dat voor maar 14 euro per nacht. Als je langer dan 1 nacht blijft wordt het steeds goedkoper. Een prima plek dus.  Campercontact (Sidecode 53602)

Ook voor de honden wordt goed gezorgd, een afgeschermde uitlaatsplaats

Dinsdag 2-7-2019

We rijden vandaag naar de plaats Alcossebre. Daar zijn we vorig jaar ook geweest op de camping. De weg naar deze camping was echter zeer slecht. Men zei ons vorig jaar dat ze wat aan de slechte toegangsweg naar de camping wilden gaan doen. Dus zijn we erg nieuwsgierig of dat inmiddels is gedaan.

Hier is wel goed te zien dat de toegangsweg naar de camping Ribamar beter en gladder is gemaakt. Vorig jaar nog zat deze weg nog vol met diepe kuilen en gaten. Het lijkt nu asfalt, maar het is een zandweg.

De route die we reden

We zijn echter niet naar deze camping gegaan, maar naar de camperplaats in Alcossebre, genaamd Las Moreras (Campercontact sidecode 55935) 

Ook op deze camperplaats zijn alle voorzieningen aanwezig, Douch - Toilet - Stroom, ja ook zijn ze bezig met de bouw van een zwembad met een mooi terras erbij. Dus ook een plek om te onthouden. De camperplaats ligt ook lekker dichtbij het centrum van Alcossebre.

Woensdag 3-7-2019

Toch blijven we niet lang in Alcossebre. We zijn bijna door onze gasvoorraad heen, dus gaan we in wat grote stappen richting Frankrijk en dan naar huis. 

We komen in de late namiddag aan op een uitgebreide camperplaats in Palamos, dat zo'n 120 km in Spanje onder Perpignan ligt. Ook deze camperplaats heeft alle voorzieningen, dus ook stroom, zodat onze koelkast niet op gas hoeft te draaien. (Campercontact sidecode 26442).

Donderdag 4-7-2019

Omdat we nog 1 plaats in Frankrijk willen bezichtigen en wel Oradour sur Glane, rijden we via de D900 een mooie route en komen bij Le Perthus (Frans) of El Pertus (Spaans) de grens over en zijn dan in Frankrijk. Het plaatsje Le Perthus is altijd erg druk en de straat er doorheen is erg steil het verkeer staat er vaak stil. Het is dus wat lastig om hier door te komen, omdat je telkens een stukje kunt rijden en dan weer op de steile straat moet stoppen. Maar ook deze keer komen we er goed doorheen zij het weer langzaam. We rijden verder naar een camperplaats in Villefranche-de-Lauragais. Dit is een camperplaats bij een particulier op het erf. Ook hier kunnen we gebruik maken van stroom, zodat we weinig gas gebruiken. (Campercontact sidecode 13409)

Vrijdag 5-7-2019

We rijden vandaag tot voorbij Toulouse en komen dan in de buurt van Oradour sur Glane dat we nog willen gaan bezichtigen en dat zo'n 22 km boven Limoges ligt. We komen bij een camperplaats ten Noorden van Toulouse, bij het dorpje Luzech. De camperplaats ligt bij een restaurant en een kleine camping. Er mag gebruik worden gemaakt van de faciliteiten van de camping. Het geheel licht aan de rivier de Lot. Bij het restaurant heb je een mooi uitzicht over de rivier de Lot. Hier blijven we het weekend. (Campercontact, sidecode 1923)

Je merkt hier dat je weer in de Dordogne bent, want het geluid van de Cicaden is niet van de Lucht.

Het dorpje Luzech stelt niet veel voor, een echt authentiek Frans dorpje.

Ja....wij zijn er ook nog