Variant Mini
© 2017 EgJo
Reis verslagen EgJo
Reisverslag Midden Portugal en Witte dorpenroute Spanje
7-06-2019 tot 11-07-2019 week 3
 

6652 km
 
 
 

Maandag 24-6-2019

We rijden vandaag weer verder naar het zuiden en komen aan de kust bij de plaats Alvor. Je merkt snel dat het toerisme hier behoorlijk toeneemt. We zijn naar het strand gelopen, maar honden mogen niet op het strand komen, dus wij dan ook niet. Het was erg warm en benauwd weer, zodat we niet veel hebben gedaan. We hebben overnacht op een parkeerplaats waar nog vele campers meer stonden. (Campercontact Sidecode 21554)

Dinsdag 25-6-2019

Alvor was nou niet bepaald een plek om lang te blijven, dus rijden we vandaag weer verder. We gaan niet helemaal langs de kust, maar rijden een beetje door het binnenland van de Algarve om te genieten van de mooie natuur hier. En zo komen we in Albufeira uit. We wilden nog graag een kleinigheid voor de kleinkinderen meenemen en daar leek ons Albufeira wel geschikt voor. In Albufeira zijn namelijk vele winkeltjes waar je van alles kunt kopen. Na wat inkopen zijn we doorgereden naar een camperplaats in Castro Marim, weer zo'n typisch Potugees dorpje, met een grote burcht op een heuvel. (Campercontact sidecode 9535)

Woensdag 26-6-2019

We gaan vandaag weer de grens over met Spanje en wilden daar beginnen met het rijden van de zogenaamde Witte Dorpenroute die door de Serra Nevada gaat. We komen in de middag aan op een camperplaats bij een camperbedrijf in Jerez de La Frontera. Alle voorzieningen zijn hier aanwezig, douche - toilet - stroom.

We krijgen een hartelijke ontvangst en een glaasje Sherry. (Campercontact Sidecode 52507)a

Ook hier zien we veel huizen die helemaal beplakt zijn met tegeltjes. Dit zie je in de dorpen in Portugal veel. Het is een mooi gezicht al die verschillende tegeltjes op de huizen.

Onderweg kwamen over deze brug die helemaal in de steigers stond. Je zult maar op het topje moeten werken. brr...

De ontvangst met Sherry

Je kon gelijk wat inkopen voor de camper doen bij het bedrijf

Donderdag 27-6-2019

We gaan vandaag naar de plaats Ronda, één van de Witte Dorpen langs de Witte Dorpenroute. We rijden een mooie route door de Serra Lijar en de Serra Margarita.

Even een stukje geschiedenis van Ronda.

De oorsprong van de stad Ronda is Keltisch, hoewel er oudere prehistorische resten in de omgeving zijn gevonden, met name in de Cueva de la Pileta. Na de Kelten bevolkten de Feniciërs en de Grieken het gebied rond Ronda. Later noemden de Romeinen de plaats Arunda, omdat het stadje uitkeek over de omgeving en zo rondom een strategisch uitzicht had. In die tijd begon ook de handel in Ronda op te bloeien. Tijdens de Moorse overheersing werd Ronda uitgeroepen tot hoofdstad van de provincie Andalusië de Takurunna en later werd het de hoofdstad van het zelfstandige Taifa van Ronda, geleid door de Berberse stam Banu Ifran. Het merendeel van de belangrijke historische bouwwerken stamt uit deze tijd. Het kwam later in handen van de Marokkaanse Almohaden-dynastie, die de Arabische baden van Ronda bouwde. In de periode voor de Reconquista maakte Ronda deel uit van de Nasriden-dynastie binnen het koninkrijk Granada. In 1485 werd Ronda door de christenen op de Moren terugveroverd en in 1572 werd de Koninklijke Ruiterschool Real Maestranza de Caballería de Ronda opgericht. Hier werden de paarden en ruiters getraind die ingezet werden in diverse oorlogen.

Ronda ligt in een bergachtig gebied in centraal Andalusië, zo'n vijftig kilometer landinwaarts van de Costa del Sol op ongeveer 750 meter boven zeeniveau. De rivier Guadalevín splitst het stadje in tweeën en heeft een diepe kloof uitgesneden, bekend als Tajo de Ronda. Ten oosten van Ronda ligt het park Sierra de las Nieves ("Sneeuwgebergte") en in het westen ligt de Sierra de Grazalema.

Hier is te zien hoe hoog Ronda ligt.

Vanaf de achttiende eeuw begon het stierenvechten in de omgeving van Ronda steeds belangrijker te worden en in 1784 werd in Ronda een Plaza de Toros gebouwd, de oudst nog bestaande stierenvechtenarena van Spanje. De beroemde torero Pedro Romero werd in Ronda geboren en won aldaar veel gevechten. Thans worden er nog maar vier stierengevechten per jaar gehouden in het Plaza de Toros (alle in september), voor de rest van het jaar is het een museum.

Het was erg warm toen we Ronda bezochten. We zijn door een mooi park terug gelopen naar de camper. In het park stonden ook wat fonteinen. Bij de eerste de beste fontein sprong Milou direct in het water en Nojah volgde ook onmiddellijk. Heerlijk even afkoelen.

Hierna zijn we naar camping El Sur in Ronda gereden. Een mooie camping en dicht bij Ronda als je dit gaat bezoeken. (Campercontact sidecode 19429)

Vrijdag 28-6-2019

We rijden vandaag de rest van de Witte Dorpenroute en komen bij Marbella weer aan de kust. Ook dit stuk is een hele mooie route om te rijden. Je hebt wel erg steile afgronden hier in de bergen, maar het uitzicht is ook navenant. Aan de kust gekomen rijden we naar een bekende camping waar we al eerder zijn geweest, namelijk camping Mar Azul in de plaats Balerma en hier blijven we het weekend. (Campercontact sidecode 30073)

Als je dichter bij de kust komt, zie je ook weer de kunstof kassen.

Een echt ontsierende bezigheid hier in de natuur.

Dus even lekker relaxen in het weekend op de camping

Met een hapje en een drankje...