Variant Mini
© 2017 EgJo
Reis verslagen EgJo
Reisverslag Midden Portugal en Witte dorpenroute Spanje
7-06-2019 tot 11-07-2019 week 1
 

6652 km
 
 
Vrijdag 7-6-2019
Nadat we het eerste deel van de vakantie hebben doorgebracht bij de invasiestranden voor de 75-jarige herdenking van D-Day, (dit reisverslag is te vinden onder Frankrijk - Frankrijk_Invasiestranden_2019) zijn wij vandaag weer via Caen verder gereden naar het zuiden om te beginnen aan de reis naar Midden Portugal en de Witte Dorpenroute in Spanje. We rijden eerst naar Fougeres. Hier is een camperplaats bij een kasteel. (Campercontact sidecode 11402)
Zaterdag 8-6-2019
We willen eigenlijk wat sneller naar het zuiden, omdat het weer niet zo best is. Het is koud en regenachtig. Dus hebben we vandaag maar een stuk snelweg gereden in plaats van binnendoor rijden. Dat schiet wel op en we komen in de namiddag aan op een camperplaats in Sainte-Foy. De camperplaats is gratis met stroom, dus prima om te staan. (Campercontact sidecode 54603)

Maandag 10-6-2019

Na een mooie landelijke rit komen we aan bij een camperplaats naast een Citadel in Burg sur Gironde.

De Gironde ligt ook pal aan deze Citadel (Campercontact sitecode 53794)

Dinsdag 11-6-2019

We rijden vandaag naar de plaats Peyrehorade, naar de camping municipal des Gaves. Deze camping ligt direct aan de rivier de Gave. Daar aangekomen bleek de camping nog dicht te zijn. Een bord verwees naar een camping 2 km verderop genaamd La Ferme, bij een boer. Dus daar maar naar toe gegaan. Het bleek een kleinschalige boerencamping te zijn. In een soort van boomgaard kon worden gekampeerd. Simpel maar goed genoeg voor een overnachting.

Woensdag 12-6-2019

We gaan vandaag over de PyreneeŽn naar Spanje. Op het hoogste punt van deze rit is er een prachtig uitzicht over de bergen en dalen van de PyreneeŽn . Na deze mooie rit komen we aan op een camperplaats in Pamplona. (Campercontact sitecode 57315)

Boven.

De camperplaats in Pamplona.

 

 

 

 

Hiernaast.

Enkele foto's van Pamplona

Donderdag 13-6-2019
We gaan vandaag een mooie route door de bergen rijden. We gaan richting de rivier de Douro. De natuur en de uitzichten onderweg zijn erg mooi. Het is zeker genieten als je lekker rustig zo door de binnenlanden van Spanje kunt rijden. We komen in de middag aan op een camperplaats in het dorpje Soria, direct aan de rivier de Douro. De camperplaats is eigenlijk een gewone parkeerplaats, dus niets bijzonders. Aan de overkant van de rivier staat op een rots een mooi klein kerkje. We zagen dat vele mensen, wandelend uit het dorpje ’s avonds naar het kerkje gingen. Dus na een tijdje dit te hebben aangezien, zijn wij ook naar het kerkje gewandeld. Het was nog een hele klim al die trappen op om bij het kerkje te komen.
Vrijdag 14-6-2019
Na een goede nachtrust vertrekken we weer uit het dorpje Soria en gaan weer verder richting zuiden. We hebben vandaag een camperplaats uitgezocht op een privéterrein in de plaats Chinchon (lijkt wel Chinees, maar het is echt Spanje). De camperplaats is op een binnenplaats en er kunnen 3 campers staan. Toen we de binnenplaats opreden waren er geen andere campers, dus we waren alleen. Het duurde maar even of de eigenaar kwam er aan. Een erg vriendelijke man, die ook goed Engels sprak. We konden rustig gaan staan en gebruik maken van de faciliteiten. Hij had het namelijk goed voor elkaar, een keurige unit waarin zich een douche, toilet en wastafel bevond. Er was ook een plek om vuilwater en de toilet te legen. Zelfs stonden er een wasmachine en een droger, die voor 4 euro konden worden gebruikt. Dus zeker een superplekje. We hebben hier het weekend gestaan. Ook het plaatsje is erg leuk om door te lopen het is een echt oud Spaans dorpje. Zeker de moeite waard om te bezoeken. Campercontact sidecode 53697)
 

De rivier de Douro

En toen wij er waren deed de beheerder net de deur op slot. Dus de klim naar het kerkje was eigenlijk voor niets, maar het uitzicht vanaf het kerkje over de rivier was ook zeker de moeite waard. Toen het schemer werd gingen er ook nog meerdere lampen aan en werd het kerkje mooi verlicht. Dus al met al toch een leuke plek om te zijn en te overnachten. (Campercontact sidecode 66591)