Variant Mini
2017 EgJo
Reis verslagen EgJo
Noord Holland - Friesland van 7-9-2015 t/m 12-9-2015
Deel 1
Maandag 7 september 2015
We vertrekken om 13:30 uur en gaan het eerste stuk over de autosnelweg naar Zwolle, en vandaar rijden we door de polder naar Lemmer. In Lemmer begint onze trip. Lemmer is zeker een mooie plaats en een bezichtiging waard.

Nadat we in Lemmer hebben rond gekeken zijn we naar een camperplaats gereden bij de jachthaven van Lemmer, genaamd "De Lemmerpoort" en dat ligt in het stadje Sloten, één van de kleinste stadjes van Nederland.
 
Het kleine stadje Sloten
De camperplaats bij de jachthaven
Dinsdag 8 september 2015
Na een lekker ontbijt gaan we het stadje Sloten bekijken.
Nadat we Sloten hebben bekeken gaan we verder in de richting van Mirns.
Onderweg naar Mirns hebben we het mooie plaatsje Stavoren bekeken. Ook dat is zeker de moeite waard. (maar je moet wel even zoeken naar het bekende "Vrouwtje van Stavoren", want zo groot is ze niet!!)
Nadat we weer zijn verder gereden kwamen we bij Hindelopen. Ook dat is een leuke plaats om te bekijken....en dat doen we dan ook. We lopen langs de oever van de dijk van het IJsselmeer naar Hindelopen.
Vanaf Hindelopen rijden we nu naar Workum. De woonplaats van de bekende schilder "Jopie Huisman". We komen om 15:15 uur aan op de camperplaats bij de jachthaven van Workum, jachthaven Bouwsma.
549 km