Variant Mini
© 2017 EgJo
Reis verslagen EgJo
Reisverslag Frankrijk Invasiestranden 8-05-2019 tot 7-06-2019
week 3
 

6652 km
 
 
Maandag 20 mei 2019
Om niet vroeg op de gereserveerde camping in Normandië te zijn, gaan we vandaag maar een klein stukje verder. We rijden naar een camperplaats in Auffay, waar we om ongeveer 11:15 uur aankomen. Auffay is wel een leuk klein plaatsje, waar we even hebben rond gelopen en een kop koffie hebben gedronken. Alles was verder dicht, behalve de kerk die we ook even hebben bezichtigd. De camperplaats was vlakbij het station. (Campercontact sidecode 14042)
Dinsdag 21 mei 2019
We wilden vanmorgen weer vertrekken, maar toen we alles zover klaar hadden dat we konden starten was het klik……. en nog eens klik…..De camper wilde niet starten omdat de accu leeg was. Wat nu...zei Pietje kru. Gelukkig was er aan de overkant van de camperplaats een groot tankstation. Dus naar het tankstation gelopen en gevraagd of ze ons konden helpen om met startkabels de camper te starten.
Gelukkig kwam er ook net een vertegenwoordiger het tankstation binnen die goed Engels kon en zo onze vraag kon vertalen in het Frans. De mensen waren erg behulpzaam en kwamen met startkabels aan en de vertegenwoordiger reed met zijn auto naar onze camper. Toen was het probleem snel opgelost, startkabels er aan, starten en de motor sloeg direct aan. Aan de tegenwoordiger gevraagd waar een Mercedes-Benz garage was en die bleek in Dieppe te zijn. Ongeveer 40 km terug. We zijn dus direct naar Dieppe gereden naar de Mercedes-Benz garage. Daar aangekomen was het net 12:30 uur en hadden ze middagpauze van 12:00 tot 14:00 uur. Dus dan maar 1 ½ uur wachten voor de poort. Om 14:00 uur ging de poort open en wij naar binnen voor de accucontrole. Na dat er diverse testen en metingen waren gedaan, bleek de accu dermate slecht te zijn dat hij moest worden vervangen. Dus een nieuwe accu er in. Inmiddels was het 15:15 uur toen alles weer klaar was. Gezien het tijdstip zijn we maar weer terug gereden naar dezelfde camperplaats waar we rond 16:00 weer aankwamen, maar nu met een nieuwe accu.
Woensdag 22 mei 2019
Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt, vertrekken we om 10:30 uur. En de camper start direct, dus de nieuwe accu doet het goed. We rijden naar de plaats Jumieges. Daar staan nog de resten van een grote abdij. We rijden naar de camping de La Forêt. Een hele rustige camping met ook hele grote plaatsen. We moesten zo langzamerhand ook wel naar een camping omdat we veel apparaten moesten opladen, dus we hadden stroom nodig. ACSI Camping nr 1349.
Donderdag 23 mei 2019
Vandaag zijn we naar het plaatsje Jumieges gelopen en wilden de restanten van de grote Benedictijner Abdij gaan bekjjken. Maar helaas de honden mochten niet naar binnen, dus hebben we de Abdij maar een beetje vanaf de buitenkant bekeken. Verder was ernin het plaatsje niet veel te doen. Na een kop chocolademelk (Capucinno hadden ze niet) zijn we weer terug gelopen naar de camping, waar we lekker van de zon hebben genoten. We blijven hier ook morgen nog en gaan zaterdag weer verder.
Zaterdag 25 mei 2019
We vertrekken om ongeveer 11:00 uur en gaan naar de rivier de Seine, die we enkele dagen willen gaan volgen. We gaan nu naar een camperplaats in en middeleeuws stadje, genaamd Quillebeuf sur Seine. Na aankomst zijn we het plaatsje ingelopen en het is echt een heel oud plaatsje. Er staan huizen uit 16 en 17 honderd in hele nauwe steegjes. Een leuk oud plaatsje om door te lopen, maar veel bedrijvigheid is er niet. (Campercontact sidecode 14089)
Toen we na de wandeling rustig in de camper zaten, kregen we een appje van een familielid, die meedeelde dat zij inmiddels op de gereserveerde camping in Normandië waren aangekomen. Zij hadden een extra week geboekt omdat het in de Belgische Ardennen, waar ze zaten, erg koud en nat was. Omdat we de camping in Normandië samen geboekt hadden vanaf 31-5 t/m 7-7-2019 om de 75-jarige herdenking van D-Day mee te maken, hebben we na dit appje ook besloten om op te breken en ook naar de gereserveerde camping in Normandië te rijden. Dus op naar Normandië, waar we om ongeveer 20:30 uur aankomen op camping Côte de Narce in Saint Aubin sur Mer en werden verwelkomd door de familie. We kregen een plek vlakbij hen in de buurt. Het was een leuk weerzien en een gezellige avond met z'n vieren.