Variant Mini
2017 EgJo
Reis verslagen EgJo
Reisverslag Frankrijk Invasiestranden 8-05-2019 tot 7-06-2019
week 2
 

6652 km
 
 
Maandag 13-5-2019
Na een weekend met mooi weer, rijden we naar Saint Valery sur Somme, waar we ook weer een stadswandeling op het programma hebben staan. Ook hier hebben we zo een stuk van de binnenstad kunnen bekijken en leidde de stadswandeling ons ook weer naar een kasteel om daar ook weer over de kasteelmuur te lopen en wat schets onze verbazing......ook hier is de kasteelmuur afgesloten. Dus ook hier geen wandeling over de kasteelmuur. Goed dan maar een kop Capucinno gedronken op een terras vlakbij onze geparkeerde camper. De cappuccino bleek warme chocolademelk met slagroom te zijn….och ook wel lekker!
Hierna zijn we doorgereden naar de plaats Le Treport waar een camperplaats is boven op de krijtrots. Campercontact sidecode 29159)
Dinsdag 14 mei 2019
Als je bovenop de krijtrots staat heb je een heel mooi uitzicht op de plaats Le Treport. Deze krijtrotsen zijn wel zo’n 80 tot 120 meter hoog. Je kunt met een kabelbaan, die vlakbij de camperplaats is, gratis naar beneden naar Le Treport. De helling van deze kabelbaan is 63 procent, dit geeft je de senasatie neer te storten boven op de stad Uiteraard gaan wij dit ook doen om de plaats Le Treport nader te bekijken. Als je beneden aankomt heb je een brede straat met leuke winkeltjes. Er was ook markt op een plein aan zee, dus ook dit even rustig bekeken. Verder zijn we de binnenstad wat doorgelopen en hebben nog de abdijkerk bekeken. Le Treport is een leuke stad, badplaats, om te bezichtigen, terrasjes te over, dus voor ieder wat wils. Om 13:15 uur zijn we weer weggereden naar een camperplaats in Mesnieres en Bray, ongeveer 45 km naar het zuiden. Toen we op deze camperplaats om 14:00 uur aankwamen bleek dat we ons opstapkrukje van de camper op de camperplaats in Le Treport hadden laten staan. Zonder krukje is het wel iedere keer een erg hoge in- en uitstap van de camper. Dus geen gezeur en terug rijden naar de camperplaats in Le Treport. Toen we weer terug waren op de camperplaats stond ons krukje nog keurig op ons te wachten. We hadden daar ook een mooie plek, met uitzicht over zee, dus…..we blijven hier maar weer een nacht.
Woensdag 15 mei 2019
We vertrekken weer voor de 2e keer van de camperplaats in Le Treport, maar nu wel met het opstapkrukje binnenboord. Na een rustige rit komen we aan op camping Le Marquefal in Pourville sur Mer. Een mooie rustige camping met grote plaatsen aan een soort visvijver. We hadden een mooie grote plek direct aan het water. Hier blijven we tot maandag. ACSI Camping (sitecode 20327).