Variant Mini
© 2017 EgJo
Reis verslagen EgJo
Reisverslag Frankrijk-Portugal-Spanje 16-05-2017 tot 18-07-2017
week 8
 
 
 
Maandag 3 juli 2017 (Frankrijk)
Na een heerlijk rustig weekend vertrekken we maandag weer van de camping. Maar voor we onze reis kunnen voortzetten moeten we eerst met Milou weer naar de dierenarts, omdat zij een opgezwollen teen had. Ze heeft de plek op haar teen helemaal rauw gelikt en het ziet er niet mooi uit. Dus voor de zekerheid maar eerst naar de dierenarts om te kijken wat er aan de hand is met de teen van  Milou. Het is de teen van haar linker achterpoot en de dierenarts denk dat daar weer zo’n gras-aar in is gekomen die de boel is gaan ontsteken. Ze heeft er, onder verdovende zalf, een snee in gemaakt om de gras-aar te vinden en er uit te halen, maar zij kon hem niet vinden. Kennelijk heeft Milou door het likken de gras-aar er al zelf uitgelikt. We kregen druppels voor 8 dagen mee en haar pootje werd weer verbonden en we moesten na 2 dagen kijken hoe het er uitzag, om dan te beslissen of we nog weer naar een andere dierenarts moesten gaan voor een vervolg behandeling (gelukkig bleek dit na 2 dagen niet nodig te zijn, het zag er goed uit!). Om 11:30 uur rijden we weer verder en komen om 16:30 uur aan op de ons bekende camping La vallé Verte in La Roque sur Céze. Op deze camping zijn we in 2000 ook geweest met onze kinderen en vriendin. Het is een mooie camping die geleid wordt door Nederlanders. Toen wij er in 2000 waren was de eigenaar en oprichter Peter Meulebeld er nog, maar die bleek te zijn overleden. Een herdenkingsbeeld voor Peter, een grote beer, staat aan de ingang van de camping. Peter was een grote vriendelijke man, helaas is hij erg jong overleden, hij leefde van 11-9-1960 tot 12-7-2009.    
(ACSI CC camping 17 euro, nr. 2464)
Zicht op Montelimar
De beer bij de receptie op camping La Vallee Verte
Deze beer staat er ter herinnering aan de oprichter van de camping, Peter Meulenbeld, die wij nog kennen van ons 1e bezoek aan deze camping in 2000
Een hele mooie camping, met onderin de rivier de Céze
Donderdag 6 juli 2017 (Frankrijk)
Nadat we een paar dagen op de camping La Vallee Verte zijn gebleven, gaan we vandaag weer verder en rijden een mooie route door de Ardèche en komen via Montelimar om 13:00 uur aan op camping Domaine du Merle Roux-Capfun in het plaatsje Baix. Omdat we bijna door ons gas heen zijn, staan we nu meer op campings omdat we daar dan stroom hebben voor de koelkast want dan hoeft deze niet op gas te draaien. De camping in Baix was nog voor de ACSI Camping Card prijs. We blijven hier het weekend. Het is behoorlijk warm, over de 30 graden.  
(ACSI CC camping 15 euro, nr. 2117)
Ook Milou heeft het warm en koelt vaak zijn pootjes
De bekende Cicale (de krekel die zo'n lawaai kan maken) kwam ook op bezoek.
De receptie van de camping we blijven hier het weekend.