Variant Mini
2017 EgJo
Reis verslagen EgJo
Reisverslag Frankrijk-Portugal-Spanje 16-05-2017 tot 18-07-2017
week 6
 
 
 

Maandag 19 juni 2017 (Spanje)
We rijden vandaag naar Denia, naar kennissen die daar in een woning op vakantie zijn. Na een steile rit de berg Pego op hebben we gezellig met de kennissen enkele uurtjes doorgebracht. Na deze gezellige uurtjes zijn we doorgereden naar een camperplaats waar we al eerder zijn geweest, namelijk Area Camper La Finca in Tavernes. Op deze camperplaats heb je alle voorzieningen, stroom, water, wc, douche enz. en deze kost 8 euro.
(NKC Campercontact sitecode 29073)
Uitzicht tijdens het naar beneden rijden van de berg Pego
de camperplaats La Finca en deze ligt ook pal aan zee.
Dinsdag 20 juni 2017 (Spanje)
We willen vandaag naar het mooie plaatsje Peniscola. We rijden dwars door Valencia. Mensen wat een drukte in het verkeer, het krioelt aan alle kanten, dus….gewoon meegaan met de meute en je nergens wat van aantrekken. Rotondes hebben hier wel 6 rijbanen en aan alle kanten schieten ze je voorbij al toeterend, dus…rustig blijven en terug toeteren.
Om 14:30 uur komen we (heelhuids) aan op camping Vismar in Peñiscola.
(ACSI CC camping 12 euro, nr. 2858)

Hier zijn we een week gebleven, het is een mooi plaatsje en de camping was ook redelijk.
Woensdag 21 juni 2017 (Spanje)
We zijn vandaag naar Peñiscola gefietst, maar we waren halverwege toen bleek dat de accu’s van onze fietsen misschien onvoldoende stroom hadden voor deze fietstocht. Dus we zijn weer terug naar de camping gefietst. Onderweg kwamen we nog langs een soort fruitgroothandel waar we hele lekkere zoete sinaasappelen hebben gekocht. Omdat we pal naast het zwembad stonden zijn we lekker gaan zwemmen. We hebben op de camping de accu’s weer opgeladen en zijn in de namiddag nog weer naar Peñiscola gefietst en hebben daar nog lekker op een bekend terras een sangria en een biertje gedronken. Ook hebben we nog cadeautjes gekocht voor de kleinkinderen.  

Donderdag 22 juni 2017 (Spanje)
Vandaag zijn we naar Benicarlo en Vinaros gefietst. Het was een hele mooie fietstocht van ongeveer 40 km. Bij terugkomst op de camping hebben we op het terras bij de camping een sangria en een pilsje gedronken.

Vrijdag 23 juni 2017 (Spanje)
Vandaag zijn we weer naar Peñiscola gefietst en hebben nog wat cadeautjes gekocht. Bij terugkomst maar weer ter afkoeling het zwembad in. Het was weer erg warm, maar het water had een heerlijke temperatuur.
We hadden ook een geweldige plek, zo'n 25 meter van het zwembad af, waar haast niemand in zat, want het was heel rustig op de camping.
Zaterdag 24 juni 2017 (Spanje)
We zijn vandaag nog een keer naar Peñiscola gefietst om naar een Chinese winkel te gaan waar ze van alles altijd hebben. We hebben daar een nieuw vliegengordijn voor de camper gekocht en nog wat inpakpapier voor de cadeautjes. Bij terugkomst op de camping gelijk maar weer een verkwikkende duik in het zwembad genomen.