Variant Mini
2017 EgJo
Reis verslagen EgJo
Reisverslag Frankrijk-Portugal-Spanje 16-05-2017 tot 18-07-2017
week 4
 
 
 
Maandag 5 juni 2017 (Portugal)
2e Pinksterdag. We rijden vanmorgen  verder naar Lissabon. Net iets onder Lissabon is aan de kust een soort uitstulping, dat heet een Cabo. Op de punt van deze uitstulping staat een oud klooster en hier is ook een camperplaats. Daar gaan we overnachten. De uitstulping heet Cabo Espichel. Het is een mooie camperplaats waar je mooie wandelingen kunt maken langs de steile kust. Het waaide alleen erg hard, maar verder wel een mooie plek om te overnachten.
(NKC Campercontact sitecode 15634)
Dinsdag 6 juni 2017 (Portugal)
We vertrekken en zie onderweg weer allemaal Ooievaarsnesten. De wegen in Portugal zijn erg slecht. Er zitten veel kuilen en gaten in de weg, dus je hobbelt en slingert van de ene kant naar de andere kant. Er blijft geen kopje rechtop in de kast staan. Onderweg hoorde we plotseling een alarmsignaal van het camper-controlpaneel. We hoorden het alarm dat aangeeft dat de schoon-watertank bijna leeg is. Hoe kan dat nou, bij vertrek was die nog halfvol. Gestopt en gekeken, blijkt dat de douchkraan door het gehobbel open is gegaan. Gelukkig stond onder deze douchekraan de wasmand met vuile was en die is helemaal volgelopen met water, dus de was was helemaal drijfnat. Later bleek ook nog dat we de kentekenplaat van de fietsendrager waren verloren. Dit was dus een rit met hindernissen en geen gladjes verlopen wegdek. Om 17:00 uur komen we aan op camping Parque de Campismo in Zambuijeira.
(NKC Campercontact sitecode 40566)
Woensdag 7 juni 2017 (Portugal)
Via een hele mooie route rijden we naar Figueira waar we om 13:00 uur aankomen op een camperplaats genaamd, Autocaravan Park Figueira.
(NKC Campercontact sitecode 26685)
Donderdag 8 juni 217 (Portugal)
We rijden vandaag maar over de snelweg omdat de binnenwegen weer erg slecht zijn. De snelweg is, zoals al eerder vermeld, nog de meest gladde en rustige weg om te rijden. We komen om 14:00 uur aan op een camperplaats in Altura, dicht bij het strand.
(NKC Campercontact sitecode 53829)

Op de camperplaats kwam er ook nog een geitenhoeder voorbij met een grote kudden geiten
Vrijdag 9 juni 2017 (Spanje)
Vandaag gaan we over de snelweg naar Spanje.
We komen dan om 15:30 uur aan op Camping La Sierrecilla in Humilladero. Hier blijven we het weekend.
Zaterdag 10 juni 2017 (Spanje)
Als we alles vooruit hadden geweten waren we hier beslist NIET gaan staan. Op de camping staan veel bomen. Dit zijn Moerbeibomen. Deze Moerbeibomen lieten nu allemaal hun vruchten vallen. Dit zijn kleine plakkerige vruchten waarmee de grond bezaaid ligt. Deze vruchten plakken allemaal onder je schoenen of slippers, wat je maar aan hebt. Het wordt één kleverige boel. Bah erg vies! Ook moet je oppassen waar je loopt, want  deze plakkerige vruchten loop je ook mee naar binnen in je caravan, tent of camper. Dus een vieze boel. Er is een mooi zwembad op de camping, maar dat wordt ook door de plaatselijke bevolking gebruikt, dus in het weekend was het zwembad bomvol en was er veel lawaai. Aan het einde van de dag gingen ook al deze gasten nog eens douchen op de camping, met het gevolg dat de wc’s en de douches behoorlijk bevuild waren, ja een echte smeeboel maakten ze er van! 
(ACSI CC camping 15 euro, nr. 2957)

Dus deze camping is GEEN AANRADER!!
De grond ligt bezaaid met plakkerige moerbeivruchten