Variant Mini
© 2017 EgJo
Reis verslagen EgJo
Maandag 16-06-2014
We zijn om 10:00 uur vertrokken van de camping Rives des Corbiéres in Leucate. De temperatuur is prima, het is al 24 graden. We rijden langs de kust, via een hele mooie kronkelige steile weg, de D 914 door de bergen, Spanje binnen.
We rijden door mooie kleine Spaanse dorpjes richting Malgrat de Mar. Om 16:30 uur zijn we aangekomen op camping Mar Y Sol in Malgrat de Mar. De camping ligt net iets buiten Malgrat de Mar aan de kant van het station. De camping ligt direct aan het strand (alleen de weg ligt er nog tussen). De camping is bijna helemaal leeg. We staan er met nog een camper met een Hollands echtpaar en een caravan met een Spaans echtpaar. Dus met z’n drieën. Dit is wel lekker rustig. Alle andere campings waar we langs kwamen en die we bekeken hebben waren erg vol en hebben hele hele krappe plaatsen. Dus camping Mar Y Sol vonden we zeker beter.
Reisverslag Frankrijk-Spanje 02-06-2014 tot 16-07-2014 week 3
Dinsdag 17-06-2014
Vandaag begon de dag met regen, maar gelukkig was het even later weer droog en zijn we op de fiets naar Malgrat de Mar gegaan. Helaas eindigde de dag weer met regen
.
Donderdag 19-06-2014
Vanmorgen zijn we op de fiets naar de markt in Malgrat de Mar gegaan. Het was een leuke markt.Hierna zijn we via het strand terug gefietst naar de camping. Toen we lekker voor de camper onder de omnistore zaten werden we verrast door de vader van de camping-beheerder/ster, die kwam namelijk een grote schaal met verse aardbeien brengen. Het waren heerlijke zoete aardbeien. Lekker op een broodje! Hierna zijn we nog weer lekker op het terras van de camping een Sangria en een biertje gaan drinken.
Zaterdag 21-06-2014
Vanmorgen zijn we vanaf de camping helemaal langs het strand gefietst naar Malgrat de Mar – Santa Susanna – Pineda de Mar en Calella de Mar. We hebben lekker gewinkeld en op een terrasje een heerlijke cappuccino gedronken.
In Calella de Mar moest Milou natuurlijk weer in een grote waterbak met fonteinen springen en lekker zwemmen. Toen ze er uit was moest ze later plassen en plaste ze bloed. Waarschijnlijk had ze weer een blaasontsteking. We zijn dus op de terug weg nog even in Malgrat de Mar naar de dierenarts geweest. Ze had inderdaad een blaasontsteking en kreeg een antibiotica-kuur mee.
Toen we later op de camping weer waren aangekomen en voor de camper zaten, kwam opa  (de vader van de beheerder/ster) weer bij ons langs en kregen we een grote schaal vol vers geplukte snijbonen van hem. We werden wel door hem verwend. Wij waren dan ook de enige campinggasten, uitgezonderd een caravan met vaste seizoen kampeerders.