Variant Mini
2017 EgJo
Reis verslagen EgJo
Reisverslag Wijnroute Rijn - Elzas 08-10-2014 tot 22-10-2014
Donderdag 09-10-2014
We zijn om 09:30 uur weer van de camperplaats vertrokken en willen nu bij Bonn weer de Rijn gaan volgen. In Bonn rijden we langs de regerings-gebouwen. Het ziet er allemaal erg groots en ruim uit. Hierna komen we uit bij de Rijn. We gaan nu de Rijn volgen via de B9. Het is een prachtige weg. Helaas regende het wel de hele dag, maar de uitzichten waren er niet minder om. Na Koblenz wordt de Rijn erg kronkelig wat nog mooiere uitzichten geeft.
Net na Sankt Goar komen we langs de Lorelei. 
De Lorelei is een steile berg van 134 meter hoog en hier krult de Rijn zich als het ware omheen. Dit was in het verleden een hele gevaarlijke bocht, waar veel scheepvaart- ongelukken gebeurt zijn. Het verhaal wil dat boven op de berg De Lorelei een Nimf zit die de schippers naar de kant van de berg lokte zodat hun schepen tegen de kant botsten. Maar in werkelijkheid staat daar een hele sterke stroming, waardoor schippers verrast kunnen worden. Het laatste grote scheeps-ongeval gebeurde in januari 2011 met een tanker met zwavelzuur. We zijn langs de Rijn verder gereden tot Worms.
Om ongeveer 15:30 uur kwamen we aan op de camperplaats Woonmobiel haven Worms, direct gelegen aan de Rijn. We zijn hier 2 nachten gebleven, omdat we de volgende dag lopend Worms hebben bekeken. Deze camperplaats kost 4 euro per dag en 2 euro voor 12 uur stroom.

Hier in Worms moest Luther zich verantwoorden voor zijn geschreven boeken en uitlatingen met betrekking tot de Bijbel. Luther sprak hier de bekende woorden
Zie hier sta ik, ik kan niet anders.
God help mij Amen`.
Zaterdag 11-10-2014
We hebben vandaag de mooie stad Worms weer verlaten en rijden een mooie route door de wijnvelden richting Bad Dürkheim. We gaan vandaag niet zo heel ver omdat het zaterdag is en we het weekend graag op een camping zitten. Omdat er langs de Duitse Weinstrasse geen ACSI campings zijn, maar wel in Bad Dürkheim hoeven we dus niet zo ver te rijden. Om ongeveer 12:00 uur komen we aan op het Knaus campingpark in Dürkheim. Het regent nog wel iets, maar later op de middag gaat de zon schijnen. We blijven hier tot maandagmorgen.
Op een terrein naast de camping werd parachute gesprongen. Je kon een sprong meemaken, maar dat hebben we niet gedaan :-)
Maandag 13-10-2014
Toen we opstonden regende het. Na een goed ontbijt, zijn we om 10:00 uur van de camping vertrokken en toen was het droog en het is de hele dag droog gebleven. We rijden vandaag verder naar het zuiden langs de Elzas wijnroute. Nadat we een tijdje hadden gereden was de voorruit bewasemd, dus even de ventilator aanzetten. Maar na enkele ogenblikken schrokken ons een hoedje, want er kwam blauwe rook uit de ventilatorroosters. Snel de camper aan de kant gezet, het contact af en onder de motorkap gekeken. Maar daar was niets aan de hand. Hierna de camper weer gestart en alles deed het gewoon, er was niets aan de hand. Later thuis bleek dat er in de ventilator allemaal droge bladeren lagen. Deze bladeren zijn door de warmte van de ventilator gaan smeulen. Maar je schrikt wel, je denkt direct aan brand door kortsluiting of zo. De ventilator later goed schoongemaakt zodat het niet weer kon gebeuren.
Om 15:30 uur kwamen we in Frankrijk aan op de Camping Municipal de Molsheim.