Variant Mini
2017 EgJo
Reis verslagen EgJo
Reisverslag Wijnroute Rijn - Elzas 08-10-2014 tot 22-10-2014
Hier hebben we gestopt en zijn lopend het plaatsje in gegaan. Helaas regende het, dus was het niet zo erg aantrekkelijk. We hebben de Dom bekeken en hebben een patatje gegeten. Hierna zijn we weer naar de camper gelopen en zijn we verder gereden over de dijk langs de Rijn. Dit was ondanks de regen toch wel een hele mooie route.
Om 16:00 uur komen we aan op de camperplaats Mobilcamp Ville Express in Erfstadt. Het toeval wil dat we hier 2 jaar geleden ook terecht kwamen. Deze camperplaats kost 6 euro voor een overnachting en 0,50 euro voor 5 uur stroom. Dit is een leuke camperplaats waar een oude trein en veel oude auto’s staan. In de trein is een restaurant speciaal voor de campergasten.
We zijn om 10:00 uur vanaf huis vertrokken. We rijden door de Achterhoek richting ’s Heerenberg waar we de grens willen overgaan om dan een stuk langs de Rijn te rijden. Het weer was niet echt geweldig. Het was droog toen we wegreden, maar toen we in Duitsland waren begon het te regenen. We kwamen langs het mooie historische plaatsje Xanten.
Het is een leuke camperplaats waar ze veel oude auto's, fietsen, die ze aan het plafond hebben hangen, en van allerlei oude gebruiksvoorwerpen hebben staan.
Woensdag 08-10-2014
1364 km