Variant Mini
2017 EgJo
Reis verslagen EgJo
Reisverslag Wijnroute Rijn - Elzas 08-10-2014 tot 22-10-2014
Vrijdag 17-10-2014
Het heeft de hele nacht geregend, maar toen we vanmorgen vertrokken was het weer droog. We gaan vandaag richting Heidelberg. Helaas begint het onderweg weer te regenen zodat het niet fijn is om uit de camper te gaan en eventueel Heidelberg te gaan bekijken. Dus we rijden maar door en komen om 14:15 uur op camping Friedensbrücke aan. Deze camping ligt direct aan de Neckar in Neckargemünd. Hier blijven we het weekend. De camping sluit de aankomende maandag, dus dat komt nog net goed uit. Het is een mooie camping die direct aan de Neckar ligt. We krijgen ook een mooie plaats van de campingbeheerder, die Nederlander is. Maar omdat het de laatste dagen veel heeft geregend willen we liever niet op het gras staan, want dat rijd je helemaal kapot en mogelijk komen we dan ook nog vast te zitten. De campingbeheerder vond het een uitstekend idee om op de weg te blijven staan aan de rand van het gras. Zo hadden we toch een mooi plaatsje en keken direct op de Neckar met al zijn scheepvaart.

Hier volgen enkele foto’s van Neckargemünd en onze staanplaats aan de Neckar
Onze camper
Zaterdag 18-10-2014
De zon staat hoog aan de hemel. We zijn vandaag naar het plaatsje Neckargemünd gelopen.
Er was daar een gezellig Oogstfeest aan de gang, waar we even aan mee hebben gedaan. We hebben een lekker hapje en drankje gehad.
Nu zijn we terug op de camping en zitten lekker in de zon te genieten van de langs varende boten.
Maandag 20-10-2014
Het is weer maandag. Het weekend zit er op, de camping gaat dicht en wij gaan ook weer verder. Bij ons vertrek is het wel bewolkt, maar we houden het droog. Naar mate de dag vordert gaat de zon ook weer schijnen. Zo tegen het middaguur komen we door Darmstadt. Toch wel een grote stad met mooie gebouwen waar we zo doorheen tuffelen.  Na Darmstad gaat onze route ook nog dwars door Frankfurt am Main. Deze stad is nog wel een tikkeltje groter dan Darmstadt. Maar ook dat is wel een mooie stad als je er zo doorheen rijdt. Grote hoge gebouwen, soms moet je even ogen van voren en van achteren hebben, maar alles gaat goed en na enige tijd verlaten we ook deze grote stad en hebben toch wel mooie dingen hier gezien. Ook grote steden hebben zo hun charmes. We rijden nu richting het Taunus-gebergte. De omgeving is echt schitterend. We gaan hier de Hochtaunusstrasse rijden. Dit is echt de moeite waard. Je hebt hele mooie uitzichten onderweg. De Hochtaunusstrasse is een hele mooie weg die slingerend, klimmend en dalend, door het Taunusgebergte gaat.
Om 15:00 uur komen we aan op de camperplaats in Weilmunster. Deze camperplaats is gratis en de stroom is 2 euro per 16 uur.
Dinsdag 21-10-2014
We zijn vanmorgen weer om 09:45 uur weggereden. We gaan nu richting het Sauerland.
In het Sauerland hebben we hele mooie weggetjes gereden met mooie vergezichten. De natuur kleurt zich nu in oktober ook schitterend. Rood, groen, geel, oranje, je ziet allerlei kleuren aan de bomen. Hier kun je ook echt van genieten.
Om 15:00 uur komen we aan bij Campingplatz Wannetal in Warnstein-Niederbergheim.
Dit is onze laatste stop, want het begon ’s middags hard te regenen en te waaien en de vooruitzichten waren erg slecht. Regen, windt en het werd koud.

We hebben daarom maar besloten om de volgende dag door te rijden naar huis, waar we woensdag 22-10-2014 ‘s middags om 13:45 uur weer veilig aankwamen. Al met al was het toch weer een mooie trip, waarbij we veel hebben gezien en het weer toch redelijk was,
zon afgewisseld met regen, maar de temperatuur was nog prima in oktober.
Onze camper